İran, saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

iran, saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

Amerika’nın sağduyu açıklamalarına rağmen İran, saldırmaya devam ediyor.

Füze saldırısı sonrası ılımlı açıklama yapan ABD’ye karşı öfkesi dinmeyen İran, saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu yeşil bölgeye 3 katyuşa füzesi atıldı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İran’ın 3 bölgesinden Irak’taki ABD askerlerinin konuşlu olduğu 2 üsse dün gece 16 füze fırlatıldığını belirterek, füzelerin depo, otopark, taksi pistleri ve bir helikoptere hasar verdiğini, ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Tombik

İRAN FÜZE ATTI

Mark Esper, “İran’ın üç bölgesinden dün gece kısa menzilli füze olduğunu tespit ettiğimiz 16 füze ABD ve koalisyon askerlerinin konuşlu olduğu 2 üsse fırlatıldı. 11 füze el-Esed üssüne 1’i Erbil üssüne isabet etti. El- Esed üssünde bazı depo, taksi pistleri, otopark ve bir helikopter hasar gördü. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Koalisyon, ABD, dost kuvvetler veya sözleşmelilerden herhangi bir can kaybı olmadı” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks