21’inci yüzyılın en etkili insanlarından biri olan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg'in Yaşayan Her İnsanı Facebook Üyesi Yapmak İstediği Gizli Planı

Mark Zuckerberg’in Yaşayan Her İnsanı Facebook Üyesi Yapmak İstediği Gizli Planı.

21’inci yüzyılın en etkili insanlarından biri olan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, zamanında henüz platformda olmayan insanlar için profil oluşturulmasına izin verecek bir sistem tasarlamayı düşünmüş.

  • Ünlü Amerikan dergisi Wired’ın kıdemli yazarı Steven Levy, “Facebook: The Inside Story” adlı kitabında, hem Facebook tarihine hem de kurucusu Mark Zuckerberg’e dair bilinmeyenleri okuyucuları ile paylaşıyor.
  • Bugün kaleme aldığı yazısında, 25 Şubat’ta raflardaki yerini alacak olan kitabından bazı alıntılar yapan Levy, Zuckerberg’in orta ve uzun vadede hayata geçirmeyi planladığı fikirlerini bir not defterine yazdığını açıkladı. Amerikalı gazeteciye göre Facebook CEO’su, bazen defterdeki sayfaların fotokopisini çekerek, çalışanlarının masalarına bırakıyormuş.
Tombik

Levy, Zuckerberg’in “Book of Change” (Değişim Kitabı) adını verdiği Mayıs 2006 tarihli bir not defterinin 17 sayfasını elinde tuttuğunu söylüyor. Levy’nin aktardığına göre, Facebook CEO’sunun hayalinde, platformu herkese açmak varmış. O dönem, Facebook’a kaydolmamış kişiler için ‘Facebook sayfaları’ olmasını isteyen Zuckerberg, bu profillerin başka insanlar tarafından sadece ad ve e-posta adresi bilgileri ile oluşturulmasına izin verecek bir sistem tasarlamayı düşünmüş.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks