2018’de Türk Telekom bünyesinde kurulan TT Ventures A. Ş.

Türk Telekom’un Yerli Sosyal Medya Uygulaması ‘Yaay’ Yayınlandı.

Türk Telekom’un Yerli Sosyal Medya Uygulaması ‘Yaay’ Yayınlandı: İşte Özellikleri

2018’de Türk Telekom bünyesinde kurulan TT Ventures A. Ş. ilk uygulaması ile Google Play Store’da yerini aldı. Twitter kullanıcılarının yakından tanıyacakları bir arayüze ve yapıya sahip olan uygulama, beğeniye dayalı rozet sistemine de sahip. Gelin Yaay uygulamasına yakından bakalım.

Girişimcilerin projelerine destek olmak amacı ile iki yıl önce kurulan TT Ventures A.Ş., ilk uygulaması Yaay ile Google Play Store’daki yerini aldı. Genel hatları ile Twitter uygulamasına oldukça benzeyen Yaay, kullanıcılarına bir mikroblog ortamı sunuyor. Paylaşımlar Twitter’daki gibi retweet edilebiliyor, yanıtlanabiliyor. Ancak beğeni özelliği Twitter değil, daha çok Facebook’taki gibi çalışıyor.

Yaay’ı ana akım sosyal medya platformlarından ayıran bir diğer özelliği ise beğenmenin tam tersi olan “beğenmeme” butonuna sahip olması. Türkiye’de kitlesel olarak kullanılmayan Reddit ve 9gag gibi farklı odaklara sahip mecralarda olduğu gibi, paylaşımları beğenmemek mümkün.

Yaay’ın dikkat çeken özellikleri:

türk telekom yaay
Paylaşım mantığı:
Maksimum 280 karakterli metinlerle mikroblog,
Video, fotoğraf gibi medya formatlarına destek,
Konum ekleme,
Yoruma kapatma,
Çeşitli kategorilere özel paylaşım yapabilme (Reddit’teki subreddit mantığı),
Etiket (hashtag) kullanma,
Profile paylaşım sabitleme,

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks