2011 yılında SGK sistem değişikliği yaptı.

Emekli maaşlarına kesinti şoku! Haberler emeklileri korkuttu…

2011 yılında SGK sistem değişikliği yaptı. Üç sosyal güvenlik kurumu tek çatı altında toplanırken yapılan hatalar emeklilere maaş şoku yaşatıyor. Bazı emeklilerin maaşlarında haberleri olmadan 200-250 liralık kayıplar yaşandı.

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’nın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında birleştirilmesi sırasında yapılan memur hatalarıyla sistem hatalarının faturası emeklilere kesildi. Geçiş sırasında aylıkları yanlışlıkla fazla hesaplandığı belirtilen emeklilerin yıllardır aldıkları maaşları haber dahi verilmeden 200-250’şer lira birden kesilmeye başlandı. Uygulamadan habersiz bankadan çektiği emekli aylığının azaldığını gören emekliler adeta şoke olurken, birçok emekli kesintinin eczane ve hastane katılım paylarından kaynaklandığını zannediyor. Uzun süredir emeklilerin şikayetlerine neden olan maaş kesintisinin son örneğini yaşayan Bağ-Kur emeklisi bir vatandaş yaşadığı sorunu anlattı. Vefat eden eşinden kalan bin lira emekli aylığından geçen yıl önce kasım ayında, daha sonra da aralık ayında 200’er lira kesinti yapıldığını belirten emekli, kesintinin nedenini öğrenmek için telefonla aradığı SGK il müdürlüğünden aldığı cevabı SÖZCÜ ile paylaştı.

Tombik

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks