100 bin imza yetmeyecek, aday olmak isteyen 131 bin TL ödeyecek.

10 Maddelik Uyum Teklifinde Dikkat Çeken Detay.

10 Maddelik Uyum Teklifinde Dikkat Çeken Detay: 100 Bin İmza Alan Aday, 131 Bin TL Ödeyecek.

10 maddelik mini uyum paketine göre, cumhurbaşkanı seçimine adaylık şartları netleşti: 100 bin imza yetmeyecek, aday olmak isteyen 131 bin TL ödeyecek.

100 bin imza ile adaylık için popülarite yetmeyecek. En yüksek derecedeki devlet memuruna mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarının on katının (131 bin TL) ilgili maliye veznesine emaneten yatırıldığına dair makbuzla aday olabilecek.

Tombik

10 MADDELİK UYUM PAKETİ NETLEŞTİ

Anayasa değişikliği uyarınca getirilen 100 bin seçmenin imzasıyla Cumhurbaşkanı seçimine adaylık şartları, AK Parti ve MHP’nin, önceki akşam 10 maddelik mini uyum paketi ile netleşti. Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nda değişiklik öngören 10 maddelik ortak uyum teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Genel Kurul gündemine salı günü indirilmesi beklenen teklif özetle şöyle:

GURBETÇİ SEÇMENLER

– Cumhurbaşkanı seçimi 2. tura kalması halinde yurt dışındaki seçmenler, seçimden önceki 3. güne kadar herhangi bir temsilcilikte oy kullanabilecek.

Detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks