1 polis memuru şehit oldu, 9 polis memuru da yaralandı, 1 PKK ‘li ise öldürüldü.

Diyarbakır’da çatışma: 1 şehit, 9 yaralı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu, 9 polis memuru da yaralandı, 1 PKK ‘li ise öldürüldü.

Diyarbakır’ın merkeze bağlı Kayapınar ilçesinde PKK’lilere ait bir eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. PKK’lilerin el bombası patlatması sonucu 10 polis yaralandı. Yaralananlardan durumu ağır olan 1 polis, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Çıkan çatışmada 1 PKK’li de öldürüldü.

Tombik

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan istihbari çalışmalarda PKK’nin YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere bugün saat 06.00 sıralarında operasyon gerçekleştiridi. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında; PKK’lilerin yakalanabilmesi amacı ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir binaya güvenlik güçleri girdi. Bu sırada çıkan çatışmada, 1’i ağır olmak üzere 10 polis yaralandı. Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak ağır yaralanan polis memuru, kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışma sonucunda 1 PKK’li de öldürüldü. Valilik’ten yapılan açıklamada, “Şehit güvenlik görevlisine Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terör ve teröristle yapılan mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks