Zeytin Dalı harekâtı sonrası hayatın normale döndüğü Afrin’e gittik.

Günde 1000 kişi dönüyor.

Günde 1000 kişi dönüyor.

Zeytin Dalı harekâtı sonrası hayatın normale döndüğü Afrin’e gittik. Sokaktaki yaşamdan eğitim ve öğretime, şehirdeki yeni yönetimden güvenlik tedbirlerine kadar her değişime tanıklık ettik, terör örgütü PKK’nın sorgu odalarını, devasa tünellerini gördük. Yeniden hayata bağlanan Afrin’e günde yaklaşık 1000 kişi dönüyor.
TERÖR örgütü PKK/PYD/YPG’nin kontrolündeki Afrin, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, 18 Mart’ta Zeytin Dalı harekâtıyla kurtarıldı. Teröristlerden temizlenen Afrin’de hayat normalleşirken, çatışmalar döneminde evlerini terk edenler geri dönüyor.

Benzer Haber
1 4

MERKEZİN NÜFUSU 200 BİNE ULAŞTI

Tombik

PKK’nın kontrolünde olduğu dönemde nüfusu 50 bine kadar düşen Afrin kent merkezinin nüfusu bugün 200 bine ulaştı. Günde ortalama 1000 kişi dönüyor. Afrin genelinde ise toplam nüfus 350 bini geçti. Eğitim, sağlık ve yargı sistemi yeniden hayata geçirilirken, Türkiye’de eğitilen 1700 yerel polis gücü görev yapıyor. Şehirde hayat yeniden canlandı. İnşaat, ticaret ve üretim canlanırken 120 zeytin fabrikası da faaliyete geçti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks