Yunanistan’a gelen TRT ekibi, Yunan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

TRT ekibi Yunanistan'da gözaltına alındı.

TRT ekibi Yunanistan’da gözaltına alındı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayın yapmak üzere Yunanistan’a gelen TRT ekibi, Yunan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. TRT muhabiri Fatih Sabuncu, hiçbir sebep gösterilmeden vahşice gözaltına alındıklarını, telefonlarındaki bilgilerin kaydedildiğini belirterek ‘3.5 saat sorgu yapılmadan her birimizi ayrı odada tuttular. 3 saat boyunca telefonlarımızdaki bilgileri kaydettiler. Aracımızı teslim ettiklerinde otomobilde her şeyin alt üst olduğunu gördük’ dedi.

TRT muhabiri Fatih Sabuncu, TRT kameramanı Ufuk Karagül ve ulaştırma görevlisi Metin Talu’dan oluşan ekip, Aleksandropolis (Dedağaç) Havalimanı yakınlarında 15 Temmuz yayınları için canlı yayın testi yaptıktan sonra resmi plakalı araçlarıyla kaldıkları otele döndükleri sırada polis tarafından araçları durdurularak, gözaltına alındı.

Tombik

Üzerlerinde bulunan telefon, cüzdan kimlik gibi özel eşyalarına polisler tarafından el konulan ekip, sevk edildikleri Dedeağaç Emniyet Müdürlüğünde 3,5 saat tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

‘SERT BİR ŞEKİLDE GÖZALTINA ALINDIK’

TRT muhabiri Sabuncu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Yunan güvenlik güçleri tarafından hiçbir sebep gösterilmeden sert bir şekilde gözaltına alındıklarını, 3,5 saat boyunca herhangi bir sorgulama yapılmadan polis merkezinde tutulduklarını söyledi.

Detaylar, haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks