YPG terör örgütü Menbiç’te düzenlediği Türkiye karşıtı gösteriye katılmayan sivillere kurşun yağdırdı.

Menbiç’te YPG katliamı: 25 ölü.

YPG terör örgütü Menbiç’te düzenlediği Türkiye karşıtı gösteriye katılmayan sivillere kurşun yağdırdı Çocuk ve yaşlılar ‘canlı kalkan’ olmaya zorlanıyor.

Teröristler, Türkiye’nin Afrin operasyonundaki kararlılığı karşısında paniğe kapıldı. Türk istihbarat birimleri, PYD/YPG’nin aralarında 12-14 yaş arasındaki çocuklar ile 70’li yaşlardaki kadın ve erkeklerin de bulunduğu halkı zorla canlı kalkan olarak kullanmak için kamyonetlerle sınıra yolladığını belirledi. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’liler Afrin ve Menbiç’te halka kepenkleri kapattırıp, Türkiye karşıtı gösteriler düzenliyor. İstihbarat birimlerinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, önceki gün Menbiç’te şiddetli yağmura rağmen halkı Türkiye karşıtı eylem yapmak için meydanlara toplayan teröristler, gösterilere katılmak istemeyen bir gruba ateş açtı. Saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti. Ölen gençlerden 11’inin Afrin nüfusuna kayıtlı Cebel Hiso, Ciwan Maruf, Gıvera Muso, Celil Maruf, Ehmed El Xer, Beşar Hisan, Abudi Edwani, Ferhad Şedade, Mustefa Demhat, Cemo Diyar ve İbrahim Hevi olduğu belirlendi.

Tombik

“DİRENENLERİ VURUN”

Öte yandan PYD/YPG’nin elebaşısı sözde genel komutanı Sipan Hemon’nun ‘Rojova’ telsiz koduyla YPG’li teröristlere Kürtçe ve Arapça şu talimatı verdiği ortaya çıktı: “Bulunduğunuz yerlerde sınıra gitmemek için direnenlerin gözünün yaşına bakmayın. Babanız, bacınız olsa vurun. Siz onların gözyaşına bakarsanız, ben sizin gözünüzün yaşına bakmam”.

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks