Canlı ağaçlar ihale yoluyla satılabilecek.

Dikili ağacı da satacaklar.

Yeni yasa tasarısıyla birlikte ormanlardaki canlı ağaçlar ihale yoluyla satılabilecek. Ayrıca, parasını veren izin almadan orman içinde ağaçla ilgili tesis kurabilecek.

Gelir elde etmek için devletin elinde ne var ne yok özelleştirip satış rekorları kıran iktidar, ormandaki dikili ağaçların da satılması için yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Meclis’e sunulan yeni tasarıya göre, devlet artık ormandaki ihtiyaç fazlası ağaçları kesip kütük haline getirmek yerine, canlı ağaçları doğrudan ihaleyle satacak. Tasarıyla ayrıca parasını ödeyen herkese izin almaya bile gerek duymadan orman içinde ağaçla ilgili tesis kurma yetkisi veriliyor. Başbakan Binali Yıldırım imzasını taşıyan, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” Meclis’e sunuldu. Tarım Bakanlığı’nın uzmanlık alanına giren arazi toplulaştırması işlemlerinin DSİ’ye devredilmesini de öngören torba tasarıda özellikle ormanlar ve çevreye yönelik yeni bir talan furyası başlatabilecek kritik maddeler yer alıyor.

Tombik

HAPİS CEZASI BULUNUYORDU

Mevcut Orman Kanunu’na göre, devlet ormanlarından dikili yaş ağaçları kesmek ya da kökünden sökmek yasak. Hatta bu yasak kuru ağaçlarla orman içine dökülmüş palamut ve kozalaklarla orman çiçeklerini dahi kapsıyor. Dikili yaş ağacı, kurumuş ağacı ya da kozalak ve benzeri orman varlığını kesmenin, sökmenin ya da ormandan götürmenin cezası ise 3 aydan 5 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılıyor. Devlet ömrünü tamamlamış dikili ağaçlarla kuru ağaçları sadece kendisi kesip satışa çıkarabiliyor.

İLK KEZ DİKİLİ AĞAÇ SATILACAK

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks