Yeni Bor Stratejisi Tanıtımı ve Teknoloji Transferi Mutabakatı.

Türkiye'nin bor stratejisi.

Enerji Bakanı Albayrak konuşuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yeni Bor Stratejisi Tanıtımı ve Teknoloji Transferi Mutabakatı İmza Töreni’nde konuşuyor.

Konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Tombik

“Çinli Dalian Jinma şirketi ile Eti Maden anlaşması kapsamında Balıkesir’de bor babür tesisi kuruyoruz.”.

Türkiye’nin bor stratejisi

Türkiye’deki bor rezervlerinin yüksek katma değerli ürün haline getirilmesini ve dünyanın en ileri teknolojisinin Türkiye’ye transferini sağlayacak modeli bugün açıklayacak. Strateji kapsamında, Türkiye’deki bor rezervlerinin yüksek katma değerli ürün haline getirilmesi noktasında, dünyanın bu alandaki en ileri teknolojisinin transferi de sağlanacak. Söz konusu teknoloji transferi için imza töreni gerçekleştirilecek.

Önemli hamle

Bakan Berat Albayrak, bu yıl şubat ayında yaptığı açıklamasında, bor madeni için dünyada yetkin kurumlarda çalışan uzmanlarla bir ekip kurduklarını belirterek, “Bor madeninde bu yıl çok önemli hamleler yapacağız. Bu proje kapsamında yerli ve milli işbirliğiyle ülkemizin kulağına hoş gelecek, gururunu kabartacak güzel adımlar da atacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks