Yasa dışı yollardan Avrupa’ya geçmeye çalışırken yakalanan düzensiz göçmenler.

‘Umuda yolculuk’ yüzde 60 arttı.

Yasa dışı yollardan Avrupa’ya geçmeye çalışırken yakalanan düzensiz göçmen sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 60 artış yaşandı.

Daha iyi bir yaşam ümidiyle yasa dışı yollardan Avrupa’ya “umuda yolculuğa” çıkan düzensiz göçmenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 60 arttı.

Tombik

Ege Denizi başta olmak üzere Akdeniz ve Karadeniz’de yakalanan düzensiz göçmenlerin sayısı yılın 7 ayında 14 bin 470 oldu.

Göçmenlerin çoğunluğu Ege Denizi’ni tercih ediyor

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, iç karışıklık, ekonomik ve siyasi belirsizlikler gibi nedenlerle ülkelerini terk ederek Avrupa’da daha iyi bir yaşam ümidiyle yolculuğa çıkan düzensiz göçmenlerin çoğunluğu Ege Denizi’ni tercih ediyor.

Yunan adalarından Midilli’nin 5, Sakız’ın 4,2, Sisam’ın 1, Sömbeki’nin 3,8, İstanköy’ün 3, Rodos’un 10 deniz mili gibi kısa mesafelerde olması düzensiz göçmenlerin Ege Denizi’ni tercih etmesinin başlıca nedeni gösteriliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks