Yapay zeka teknolojisi hayatımızın her anına dokunmaya başlamışken, bu sefer de iş görüşmelerinde karşımıza çıkıyor.

Yapay Zeka ile İlk İş Görüşmesi Gerçekleştirildi.

Yapay Zeka ile İlk İş Görüşmesi Gerçekleştirildi.

Yapay zeka teknolojisi hayatımızın her anına dokunmaya başlamışken, bu sefer de iş görüşmelerinde karşımıza çıkıyor. İngiltere’de şirketler en iyi adayları bulmak için yapay zeka ve yüz tanıma teknolojisini ilk kez kullandı. Ayrıntılar haberimizde.

Yapay Zeka Teknoloji İngiltere Yüz Tanıma İş Özgeçmiş

Tombik

İşe alım konusunda uygun adayı belirlemek şirketlerin en zorlandığı konulardan birisidir. Şirketler bir adayı belirlemek için 1 ile 4 ay arasında bir süre harcayabiliyordu. İşe alımlarının değiştiği noktada farklı yetenekleri değerlendirme biçimleri de değişiyor. Firmalar işe alım süreçlerinde teknolojiden yararlanma yönünde adımlar atıyor. ABD şirketi HireVeu geliştirdiği bir yazılım sayesinde iş görüşmelerini yapay zeka ve yüz analiz teknolojisi ile detaylı bir şekilde yapabiliyor. HireVeu yazılımı firmalara adayları kategorize edebilme konusunda İnsan Kaynakları departmanlarına büyük kolaylık sağlıyor.

Bu yeni teknoloji Hilton, Unilever, Urban Outfitters ve Vodafone dahil dünya çapında 700 şirket tarafından benimsendi. İngiltere’nin bu teknolojiden yararlanarak 100.000’den fazla görüşmeye ev sahipliği yaptığı söyleniyor. İngiltere’de ilk kez kullanılan yapay zeka teknolojisi şirketler için büyük bir kolaylık sağladı. ABD şirketi HireVue tarafından geliştirilen yazılım adayların kullandığı kelimeleri ve ses tonunu analiz ederken aynı zamanda adayların sorulan soruları yanıtlarken ki yüz ifadelerini kaydediyor. HiraVeu’nun geliştirdiği bu yazılımı kullanan firmalar kalitenin %88, çeşitliliğin ise %55 arttığını belirtiyorlar. Ayrıca müşteriler açık pozisyonların eskiye göre %90 oranında dolduğunu söylüyorlar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks