Yanı başımızdan ayırmadığımız cep telefonlarının kansere sebep olduğu fikri.

Cep Telefonları ile Beyin Kanseri Arasında Bir İlişki Yok.

Hayatımıza girdiği günden bu yana vazgeçilmezimiz olan, yanı başımızdan ayırmadığımız cep telefonlarının kansere sebep olduğu fikrinin doğru olmadığı açıklandı.

Cep telefonlarının yaydığı sinyallerin beyin tümörü riskini artırdığına dair endişeler uzun süredir mevcut. Hatta telefonların hayatımıza girdiği ilk günlerden bu yana bitmeyen bir tartışmanın konusu. Konu, daha önce Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Dairesi tarafından detaylıca incelenmiş ve yapılan araştırmalar cep telefonu kullanmanın tümör riskini artırmadığını göstermişti.

Tombik

KANSER RİSKİNİZİ ARTIRMIYOR

Avustralya’nın Sidney Üniversitesi’ndeki bir grup bilim insanı ise daha kapsamlı ve uzun vadeli bir incelemeye giriştiler ve sonuçlar yakın zamanda açıklandı. Dr. Simon Chapman ve arkadaşlarının yaptıkları çalışma, Avustralya’da cep telefonu kullanımın beyin kanseri oranlarına yaptığı etki üzerindeydi. Çalışmanın sonuçlarına göre cep telefonu kullanmak, kullanım sürenizin uzun ya da kısa olması fark etmeksizin kanser riskinizi artırmıyor. Cep telefonlarının piyasaya çıktığı 1990’ların başından bu yana dünyada beyin tümörlerinin sayısında artış olmadığı da çeşitli istiatisklerle kanıtlanmış durumda.

30 YILDIR KANSEROJEN ETKİSİ TESPİT EDİLEMEDİ

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks