Şifa deposu olarak biliniyor ve bağışıklığı güçlendirmek için tüketilmesi önerilen karamuk.

Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor ama kıymet görmüyor!

Türkiye’de kendiliğinden yetişiyor ama kıymet görmüyor! Değerini Ruslar biliyor: 7 saatte toplanan bu meyve bedava antikor üretiyor.

Meyveler, şifa deposu olarak biliniyor ve bağışıklığı güçlendirmek için tüketilmesi öneriliyor. Özellikle doğada kendiliğinden yetişen bazı şifalı bitkilerden oluşan meyveler vücut için adeta bir eczane deposu görevi görüyor. Dikenli bir meyve olan karamuk da bunlardan biri. Hatta bu bitkiyi Ruslar da kullanıyor. Mayhoş, ekşimsi bir tadı olan şifalı bitki karamuk kurutulmuş şekilde de satılıyor. İşte karamuk meyvesinin faydaları…

Bitkinin genelde meyvesi ve kökü kullanılsa da dikeni ve yaprağı da şifa kaynağı olduğu düşünülüyor.

Tombik
  • Soğuk algınlığına iyi geliyor.
    İltihabı iyileştiriyor.
    Şeker hastalarına şifa oluyor.
    Tansiyonu düşürüyor
    Kalbi koruyor
    Bağışıklığı güçlendiriyor
    Enfeksiyon ve bakterileri de yok ediyor.
Benzer Haber
1 48

Karamuk dikenli bir meyve olduğu için eldivenlerle toplanır ve toplaması oldukça zahmetlidir. Bir ağacın toplanması 7-8 saat sürer. Meyveler toplandıktan sonra yaş ya da kuru şekilde satılır. Vişne hoşafı, üzüm hoşafı yapılarak tüketilebilir. Tatlılarda kullanılabilir. Tatlı bir ekşiliği vardır.

Yurt dışında özellikle Ruslar da bu meyveyi tüketiyor. Biz nasıl pilavlarda kuş üzümünü kullanıyorsak, Rus vatandaşlarda genellikle pilavlara karamuğu kullanıyorlar.

Karamuk kandaki alyuvarlara iyi geldiği için özellikle Lösemi hastaları kullanıyor. Yine idrar yolu iltihabı hastalığında da kullanılıyor.

Sağlık bilgileri sağlayıcısı Verywell; hipertansiyonu olan kişilerde yapılan bir çalışmada, kan basıncını düşürücü ilaçlarla birlikte günlük olarak karamuk meyvesinin kullanıldığını açıkladı.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks