Windows 11 platformunda Android uygulamaları

Windows 11 çıktı mı?

Windows 11 geliyor…

Windows 11 platformunda Android uygulamaları Intel Bridge sayesinde çalışacak Microsoft ve Intel ortaklığında geliştirilen Intel Bridge platformu Android uygulamalarının yerleşik olarak Windows 11 üzerinde verimli bir şekilde çalıştırılmasını sağlıyor.

Windows 11 ile ilgili öne çıkan önemli başlıklardan birisi Android uygulamalarının çalıştırılabilmesiydi.

Uygulamaların yerleşik olarak çalıştırabilen teknoloji Microsoft ve Intel tarafından geliştirildi.

Intel Bridge neler sunuyor?

Microsoft ve Intel ortaklığında geliştirilen Intel Bridge teknolojisi bir derleyici mantığında çalışıyor ve Android uygulamaların x86 platformlarında yerleşik olarak çalıştırılmasına imkan tanıyor.

AMD Ryzen sistemlerinde de Android uygulamaları çalıştırılabiliyor ancak Intel Core işlemcilerde haliyle daha iyi bir optimizasyon sağlıyor. Bu bakımdan Intel tabanlı Windows 11 cihazları bu anlamda avantajlı olacak.

Intel Bridge teknolojisi aslında Apple M1 yongasında iOS uygulamalarının yerleşik olarak çalıştırılmasına bir cevap niteliğinde. Bununla birlikte karşı cephe tamamen Apple’ın kontrolünde ve hızlı bir ilerleme söz konusu. Intel Bridge için Google’ın da devreye girmesi gerekiyor. Çok ortaklı bu programın en önemli ayağı elbette geliştirici desteği olacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks