Uzmanlar, teknolojinin 2035 yılına kadar dünyayı nasıl değiştireceğini düşünüyor?

2 yıl içinde insansı robotların seri üretimi.

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin iki yıl içinde insansı robotları seri üretmeyi planlıyor. Peki uzmanlar, teknolojinin 2035 yılına kadar dünyayı nasıl değiştireceğini düşünüyor?

İnsansı robotlar, insan benzeri özelliklere ve davranışlara sahip olan, genellikle dış görünüşleriyle insanları anımsatan robotlara deniyor.

Tombik

Bu tür robotlar genellikle biçim, hareket ve bazen davranış açısından insanlara benzerlik gösteriyorlar.

  • İnsansı robotların tasarımı, güvenlik ve etik konularını da içerir çünkü yanlış kullanıldığında veya güvenlik önlemleri alınmadığında ciddi risklere yol açabilirler.

Çin seri üretime başlıyor

Elon Musk’ın Tesla’sı da dahil olmak üzere Batılı şirketler kendi insansı robotlarını üretmek için yarışırken Çin , 2025 yılına kadar insansı robotların seri üretimine yönelik planlar yayınladı.

  • Goldman Sachs, insansı robot pazarının 15 yıl içinde dünya çapında yılda 150 milyar dolar değerinde olabileceğini ve insansı robotların 2025-2028 yılları arasında fabrikalarda, 2030-2035 yılları arasında ise diğer işlerde çalışacağını tahmin ediyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks