Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından deneysel amaçlı geliştirilen küp uydu.

Türkiye'nin küp uydusu UBAKUSAT.

Türkiye’nin küp uydusu UBAKUSAT, Uzay İstasyonu’ndan yörüngesine fırlatılıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından deneysel amaçlı geliştirilen küp uydu ‘UBAKUSAT’ geçtiğimiz ay SpaceX firmasının Falcon 9 roketiyle Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilmişti. UBAKUSAT 11 Mayıs 2018 (TSİ) 13.00’te Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan yörüngesine gönderilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (HUTGM) Japon uzay ajansı (JAXA) ile işbirliği çerçevesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarı (İTÜ-USTTL) sorumluluğunda üretilen mini uydu, 2 Nisan’da Falcon 9 roketinin taşıdğı Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) gönderilmişti. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra 11 Mayıs 2018 (TSİ) 13:00’te Japon Deney Modülü, Kibo’dan uzaydaki yörüngesine gönderilecek.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks