Twitter nefret söylemine yönelik kurallarını güncelleyerek dini gruplar…

Twitter dini gruplara yönelik hakaretleri yasaklıyor.

Twitter dini gruplara yönelik hakaretleri yasaklıyor.

Twitter nefret söylemine yönelik kurallarını güncelleyerek dini grupları farelere, virüslere veya böceklere benzeten paylaşımları yasaklayacak. Şirket, karşılarındakini insan yerine koymayan söylemlere yönelik zaman içinde bu yasağın dini grupların dışındaki grupları da kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı.

Twitter nefret söylemine yönelik kurallarını güncelleyerek dini grupları farelere, virüslere veya böceklere benzeten paylaşımları yasaklayacak.

Tombik

Şirket, karşılarındakini insan yerine koymayan söylemlere yönelik zaman içinde bu yasağın dini grupların dışındaki grupları da kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı.

Twitter bu kararıyla ilgili kullanıcılarının da fikrini aldı. Kullanıcılar, siyasi örgütlere ve nefret gruplarına karşı onları insan yerine koymayan bir dil kullanmaya devam edebilmek istediklerini bildirdi.

Teknoloji şirketleri bir süredir ifade özgürlüğü ile kullanıcılarını saldırılardan koruma arasında denge tutturmakta zorlanıyor.

Twitter, bu politikaya karar vermenin aylar aldığını açıkladı:

“İnsanların çevrimdışı ortamda zarar görme riskine odaklanıyoruz ve araştırmalar, karşısındakini insan yerine koymayan dilin bu riski artırdığını düşünüyoruz.

Hesaplar dondurulacak

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks