Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yeni sondaj operasyonunun büyük endişeyle karşılandığı ifade edildi.

AB Türkiye'ye "Sondaj Uyarısı" Yaptı, Rusya Destek Çıktı.

AB Türkiye’ye “Sondaj Uyarısı” Yaptı, Rusya Destek Çıktı.

Avrupa Birliği’nden (AB) dün yapılan açıklamada Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yeni sondaj operasyonunun büyük endişeyle karşılandığı ifade edildi.

Açıklamada bölgede tansiyonun yükselmesinin kabul edilemez olduğu söylendi, Türkiye’nin sondaj çalışmalarının Güney Kıbrıs’ın egemenliklerini ihlal anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Tombik

AB, Türkiye’ye yaptırım uyarısında bulundu.

Dün Yavuz sondaj gemisi Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine başlamıştı. Türkiye daha önce bölgeye Fatih sondaj gemisini de göndermişti.

Rusya: Egemenliğe saygı duyulmalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise internet sitesinden yaptığı açıklamada “Kıbrıs’ın egemenliğine saygı duyulması gerektiği”ni söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bir başka Türk araştırma gemisinin de Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesine girdiği haberlerinin ardından, bölgedeki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Kıbrıs’ın egemenliğinin ihlâl edilmesinin, Kıbrıs sorununa kalıcı, adil ve uygulanabilir bir çözüm için şartların sağlanmasına yardımcı olmayacağına inanıyoruz.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks