Türkiye’de Sağlık Bakanlığı gerçekten de süreci etkili sürdürüyor mu?

Çok geciktik, sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı belki de enfekte oldu!

‘Çok geciktik, sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı belki de enfekte oldu!’.

Küresel salgına dönüşen Korona virüs nedeniyle Çin’de hayatını kaybeden doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının sayısı yüzde 30’un üzerine çıkarken, sağlık çalışanları buna rağmen yılmadı ve riskin yüksek olmasına rağmen virüsle savaşın ön cephesinde yer almaya devam etti. Geçen her gün vaka sayısının arttığı ülkemizde de görünen o ki; doktorlarımıza, hemşirelerimize ve diğer sağlık çalışanlarımıza çok büyük işler düşecek. Herkes evine kapanırken, onlar en iyi şekilde görevlerini yerine getirmeye devam edecek.

Peki Türkiye’de Sağlık Bakanlığı gerçekten de süreci etkili sürdürüyor mu? Sağlık çalışanlarının ve hastanelerimizin durumu nedir? Bu süreç bize neyi gösterdi? Tüm bu soruları İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök ile konuştuk.

Tombik

‘ÇOK GECİKTİK!’

Türkiye’de sokağa çıkma yasağının konuşulduğu bir süreçte hala hastanelerin polikliniklerinin dolu olduğunu, insanların acil ve zorunlu haller dışında hastaneye gitmeye devam ettiğini kaydeden Sürenkök, “Hastanelerin normal poliklinik hizmeti veriyor olması 2 nedenle çok tehlikelidir. Birincisi, bütün mikropların buluştuğu yer hastanedir. Enfekte olan hasta da dizi ağrıyan hasta da hastaneye geliyor. Burada insanların teması en yüksek oranda. İkincisi bizim üst düzey alarm verdiğimiz noktada; Türkiye’deki tüm sağlık kurumları, acil ve zorunlu haller dışında bütün enerjisini salgına yöneltmeliydi. Hastaneler buna göre organize edilmeliydi. Bunlar inanın çok gecikti. O nedenle belki de sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı enfekte oldu. Bu bir savaşsa eğer sağlık çalışanları bu savaşın en önündekiler. O yüzden sen bu askerini korumak zorundasın. Bu askerlerini hastaların önüne atıyorsan 3 gün sonra savaşacak insan bulamazsın.” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks