Türkiye’de DEAŞ’ın yaptığı birçok terör eyleminin sorumlusu olan İlhami Balı.

MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirilen Hülya Balı: Rakka’yı çatışmadan teslim ettiler.

Türkiye’de DEAŞ’ın yaptığı birçok terör eyleminin sorumlusu olan İlhami Balı’nın Suriye’de MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirilen eşi Hülya Balı’nın ifadeleri ortaya çıktı.

Hülya Balı ifadesinde Türkiye’den Suriye’ye giden ve DEAŞ içinde faaliyet gösteren çok sayıda kişi hakkında bilgiler verdi. Balı, DEAŞ içindeki erkeklerin dul kadınlarla 3-4 günlük nikâhlar yaptıklarını, çocuk yaşlardaki kızların DEAŞ militanlarına peşkeş çekildiğini de anlattı. Tutuklanan Balı, yakalandığında yanında bulunan 3 çocuğundan 2’sini kayınpederine bıraktı, 2 yaşındaki en küçük oğlunu ise kendisiyle birlikte cezaevine götürdü.

Tombik

Hülya Balı’nın ifadesinden:

“Rakka’yı çatışmadan teslim ettiler”

“DEAŞ’ın Rakka’yı çatışmadan anlaşarak PYD-PKK’ya teslim ettiğini Ebu Hamam’a gelenlerden duydum. Daha önce DEAŞ saflarında savaşan Fadile ve Cuheyman olarak bildiğim şahısların oğlunun PYD ile anlaşarak onların safına geçtiğini ve onlar için savaştığını biliyorum.”

detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks