Hangi şekilde olursa olsun bir gün Dünya’yı terk edeceğiz.

İnsanlık yok olursa Dünya'da neler olur?

İnsanlık yok olursa Dünya’da neler olur? (Yalnızca saatler sonra sular altında kalacak)

Hangi şekilde olursa olsun bir gün Dünya’yı terk edeceğiz. Peki bizden sonra Dünya’da neler olacak? Bu sorunun yanıtı bilim yazarı Alan Weisman’dan geldi. Weisman, “Doğanın bizi bu kadar hızla gömmesi, son derecede heyecan verici” dedi.

Bizsiz Dünya (The World Without Us) kitabının yazarı Weisman, insanoğlundan sonra gezegenimizin nasıl bir yer olacağını araştırdı.

Hangi şekilde olursa olsun bir gün Dünya'yı terk edeceğiz.

Bu proje kapsamında birkaç yıl boyunca pek çok uzman ile söyleşiler gerçekleştiren Weisman’a göre, insanlığın yok olmasından sonra gezegenimiz oldukça hızlı bir şekilde bize ait olan şeyleri tabiri caizse yutacak.

Örneğin altyapı sistemlerini çalıştıran insanların yokluğunda büyük şehirlerin metroları, insanlığın ortadan kaybolmasından yalnızca saatler sonra sular altında kalacak.

Bu durum yeraltı sistemlerindeki metal yapıları aşındıracak ve tüm caddeler çökecek ve şehirlerin ortasında nehirler oluşacak.

Weisman, medeniyetimizin sembolü olan büyük yapılarımızın ise birkaç yüzyıl içinde yok olacağını tahmin ediyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks