Türkiye Varlık Fonu’na devredilmeden önce kasasında 650 milyon TL para olan PTT.

PTT'de büyük vurgun!

PTT’de büyük vurgun!

Türkiye Varlık Fonu’na devredilmeden önce kasasında 650 milyon TL para olan PTT’nin, fona devredildikten sonra iki yıl içinde 900 milyon TL zarara uğradığı, 1,5 milyar TL’nin PTT’den buhar olduğu ortaya çıktı.

TVF iç denetim raporuna yansıyan bir başka ayrıntıya göre PTT, şubelerinde kullanılmak üzere sipariş ettiği oda parfümlerine bir yılda 5 milyon TL harcıyor.Türkiye Varlık Fonu’na devredilmeden önce kârda olan şirketler, devrin ardından zarar etmeye başladı.

Tombik

Türkiye Varlık Fonu iç denetim raporu ise, bu şirketlerden biri olan PTT’nin nasıl zarar sürüklendiğini ortaya koydu.TVF’ye devredilmeden önce kasasında 650 milyon TL para olan PTT, fona devredildikten sonra iki yıl içinde 900 milyon TL zarara uğradı, yani 1.5 milyar TL PTT’den buhar oldu. İç denetim raporuna, PTT şubelerinde kullanılmak üzere sipariş edilen oda parfümlerine bir yılda 5 milyon TL harcandığı da görüldü.Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, 179 yıl önce temelleri atılan PTT, Türk milletinin en değerli, en yaygın ve kârlı şirketlerinden biriydi. İki yıl önce, başında damat Berat Albayrak’ın olduğu Varlık Fonu’na aktarıldığında kasasında 650 milyon TL vardı! İki yılın sonunda PTT tam 900 milyon TL zarar etti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks