Türk üniversiteleri dünya ile rekabeti bırakmış.

Saray kontrolündeki Türk üniversiteleri, artık dünya ile rekabeti bıraktı.

Saray kontrolündeki Türk üniversiteleri, artık dünya ile rekabeti bıraktı.

YÖK’ün de işbirliği yaptığı Quacquarelli Symonds’ın (QS) alan sıralamasına göre Türk üniversiteleri dünya ile rekabeti bırakmış.

AKP dönemindeki akademik çöküş hız kazandı. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) da işbirliği yaptığı İngiliz derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) sıralamasına göre ilk 500’de hiçbir devlet üniversitesi yer alamadı. Alan bazlı değerlendirme de yapılan listede, devlet üniversiteleri tek tek başarılı oldukları alanlarla yer aldı. Ancak başarılı oldukları alanlar ise bir elin parmaklarını geçemedi. ODTÜ mühendislik, Hacettepe tıp alanında öne çıksa da son 5 yılda bu üniversiteler de en az 100 sıra geriledi.

Tombik

İlk 500’de devlet üniversitelerinin yer alamadığı listede, ilk 1000’e giren Türk üniversitelerin ise sıralamalarındaki gerileme dikkat çekti. Şirketin son 5 yıldaki araştırmaları karşılaştırıldığında Türk üniversitelerinin ciddi oranda gerilediği görüldü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks