THE Direktörü Baty, “Özgürlük olmadan üniversiteler yükselmez” dedi.

Türk üniversitelerine akademik özgürlük uyarısı.

Türk üniversitelerine akademik özgürlük uyarısı.

Üniversite sıralama kuruluşu THE Direktörü Baty, “Özgürlük olmadan üniversiteler yükselmez” dedi.

Üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) açıkladığı “2019 Dünya Üniversite Sıralaması”nda Türkiye’den 23 üniversite yer aldı. Doğu Asya üniversitelerinin yükselişinın sürdüğü kurumun direktörü Türk üniversiteleri için akademik özgürlüğün önemine vurgu yaptı.

Tombik

Singapur’da “Dünya Akademik Zirvesi’nde açıklanan sıralamada Oxford Üniversitesi birinci oldu. Sıralamada, Sabancı Üniversitesi 351-400 bandında geçen yılki yerini korurken, Koç Üniversitesi 401-500 bandına geriledi. Bilkent, Boğaziçi ve Hacettepe üniversiteleri de 501-600 bandında yer aldı.

İTÜ ve ODTÜ 601-800, Anadolu, Atılım, Erciyes, Gebze Teknik ve İstanbul üniversiteleri ise 801-1000 bandında bulunuyor. Akdeniz, Ankara, Bahçeşehir, Çukurova, Dokuz Eylül, Gazi, Marmara, Ondokuz Mayıs, Yeditepe ve TOBB üniversiteleri ile İzmir Teknoloji Enstitüsü ise “1000+” bandında bulunuyor. Kurum’dan yapılan açıklamada, Avrupa’nın sıralamada önemli ve güçlü bir “oyuncu” olduğu belirtilerek, “İlk 30’da 7 Avrupa kurumu var ve ilk 200’ün de neredeyse yarısı Avrupalı. Doğu Asya üniversiteleri bu yıl da yükselişini sürdürüyor” denildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks