Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı operasyonu.

ATO’dan ‘Zeytin Dalı’ mesajı: ‘Kendini savunma hakkı var’.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin Hürriyet’e açıklama yapan üst düzey bir NATO yetkilisi, “Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır” mesajını verdi.

NATO’dan ‘Zeytin Dalı’ mesajı: ‘Kendini savunma hakkı var’NATO’dan ‘Zeytin Dalı’ mesajı: ‘Kendini savunma hakkı var’TÜRKİYE’nin istikrarsız bir bölgede bulunduğuna ve terörden belirgin şekilde acı çektiğine dikkat çeken NATO yetkilisi, kendini savunma hakkını ön plana çıkarmakla birlikte ‘bu yapılırken orantılı ve ölçülü şekilde hareket edilmesinin’ önemini belirtti. NATO’dan Hürriyet’e yapılan açıklamada, Türkiye’nin operasyon konusunda NATO üyesi ülkeleri bilgilendirdiği belirtildi. NATO yetkilisi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de Türk yetkililerle düzenli temas halinde olduğuna dikkat çekti. Stoltenberg, geçen salı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. NATO’nun Suriye’de sahada olmadığını vurgulayan NATO yetkilisi, “Küresel Koalisyon’un üyeleri olarak odakta ortak düşmanımız olan DEAŞ’ın yenilmesi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Tombik

AB YORUM YAPMAMAYI SEÇTİ

Geçen yıllarda Türkiye’nin benzer nitelikli operasyonlarına ilişkin tepki veren Avrupa Birliği ise bu kez yorum yapmamayı tercih etti. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin ekibinden Hürriyet’e gönderilen mesajda, AB’nin askeri bir aktör olmadığı vurgulanarak, “Askeri operasyonlar konusunda yorum yapmıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks