Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) yeni üniformaların üretimi hızlandırıldı.

TSK'da bir dönem sona eriyor.

TSK’da bir dönem sona eriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) yeni üniformaların üretimi hızlandırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve komuta kademesince de giyilen yeni kamuflaj üniformaların temmuz başına kadar birliklere dağıtılması planlanıyor.

TSK’da kamuflajların değiştirilmesine yönelik çalışmada sona gelindi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesi, Hatay’daki askeri birlikleri ziyareti sırasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından giyilen koyu renkli kamuflajlar Mehmetçik’in yeni üniforması olarak belirlendi. Üniformalardaki değişimle TSK’ya sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin 15 Temmuz 2016’da oluşturdukları kötü intibanın ortadan kalkacağı değerlendiriliyor.

Tombik

İlk olarak Zeytin Dalı’nda kullanıldı

TSK’de kamuflaj üniformaların değişikliğine yönelik çalışmaların ilk aşaması tasarım oldu. Üniformaların yeniden tasarlanmasına Orgeneral Akar’ın emri doğrultusunda 2016’da başlandı. Yeni tasarım üniformanın pilot üretimi da ilk olarak Orgeneral Akar tarafından kullanıldı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks