Türk Lirası’nın, Dolar ve Euro karşısındaki değer kaybı sürüyor.

Türkiye yalancı zenginliğinin sonuçlarını yaşıyor.

Ekonomist Ulusoy kur krizini değerlendirdi: Türkiye yalancı zenginliğinin sonuçlarını yaşıyor.

Türk Lirası’nın, Dolar ve Euro karşısındaki değer kaybı sürüyor. 6 Ağustos itibarıyla Dolar 7.30’a, Euro ise 8.65’e yükselerek tarihinin en yüksek zirvesini gördü. TL’nin döviz karşısında değer kaybetmesi sadece piyasaları değil, toplumu da tedirgin etti.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a göre küçük çaplı bir devalüasyon oldu ve yaklaşık üç aydır kuru sabitlemek için gösterilen çabanın sonuna gelindi.

Ekonomist Ulusoy’a göre her ne kadar piyasaya sürülen döviz rezervleri ile kuru sabitlemek hedeflense de, yurtiçi ve yurtdışında yaşanan gelişmeler neticesinde bu mümkün olamadı.

2002-2007’ye kadar Türkiye yalancı bir zenginlik yaşadı. El parası ile biz ucuz kredi ve ucuz döviz bağlamında borçlandık.

Prof. Dr. Veysel Ulusoy

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi

TL’nin değer kaybını sadece pandemi ile ilişkilendirmemek gerektiğini söyleyen ekonomist Ulusoy, geçmişten gelen borçlanma ile alakalı olduğuna dikkat çekiyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks