“Türk Eximbank, bu yılın ocak-temmuz döneminde ihracatçıya sağladığı finansman desteği.

Türk Eximbank'dan 46 milyar dolarlık finansman desteği

Türk Eximbank’dan 46 milyar dolarlık finansman desteği.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Türk Eximbank, bu yılın ocak-temmuz döneminde ihracatçıya sağladığı finansman desteğini geçen yıla göre yüzde 9 artırarak 24,1 milyar dolara yükseltti. İhracatçımıza Eximbank yıl sonuna kadar toplamda 46 milyar dolarlık finansman desteği verecek. Yeni uygulamalar ve projelerle her zaman ihracatçının yanında olacağız” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank’ın bu yıl ocak-temmuz döneminde ihracatçılara sağlanan finansman desteğini geçen yıla göre yüzde 9 artırarak 24,1 milyar dolara yükselttiğini belirterek, “Eximbank yıl sonuna kadar ihracatçımıza toplamda 46 milyar dolarlık finansman desteği sağlayacak. Yeni uygulamalar ve projelerle her zaman ihracatçının yanında olacağız.” dedi.

Tombik

Pekcan, yaptığı açıklamada, Türk Eximbank’ın 2017 yılında ihracatçılara sağladığı 39,3 milyar dolarlık desteğiyle ihracatın yüzde 25’ini finanse ettiğini anımsattı.

Türk Eximbank

Bu yılın ocak-temmuz döneminde Türk Eximbank’ın ihracatçılara sağladığı finansman desteğini geçen yıla göre yüzde 9 artırarak 24,1 milyar dolara yükselttiğini bildiren Pekcan, bu tutarın 14,5 milyar dolarının nakdi kredi, 9,6 milyar dolarının ise sigorta desteği olduğunu kaydetti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks