‘Korku senaryoları’ ihtimaline pek şans tanımıyan Raab.

İngiltere Avrupa Birliği vatandaşlarını sınır dışı mı edecek?

İngiltere Avrupa Birliği vatandaşlarını sınır dışı mı edecek?

Brexit Bakanı Dominic Raab, Avrupa Birliği (AB) ile anlaşma olmasa bile İngiltere’deki AB ülkelerinin vatandaşlarının sınırdışı edilmeyeceğini söyledi.

Raab, taraflar arasında farklılıkların olması durumunda AB’nin, İngiltere’nin ‘istek ve pragmatizm’ine aynı seviyede karşılık vermesi gerektiğini savundu.

Tombik

İngilitere’de hükümet, olası bir anlaşmazlık senaryosuna odaklanırken, Perşembe günü bu senaryoya nasıl hazırlık yapılıdığyla ilgili ‘teknik genelgeler’ yayınlayacak.

‘Korku senaryoları’ ihtimaline pek şans tanımıyan Raab, Perşembe yayınlanacak belgelerle durumun netliğe kavuşturulacağı sözünü verdi.

Anlaşmazlık ihtimalinde İngiltere’de çalışan AB vatandaşlarının ülkede çalışmaya devam edip edemeyecekleriyle ilgili soruya ise “Buradaki AB vatandaşlarının katkısına çok değer veriyoruz. Anlaşmazlık durumuna ihtimal vermiyorum ama

‘EMSALSİZ BİR İŞBİRLİĞİ’

“AB vatandaşlarının dışarı atılması gibi bir durum söz konusu değil” diyen Brexit Bakanı, “Bunu geçmişte net bir şekilde ifade ettik. Bugün de seve seve bunun güvencesini verebilirim” diye ekledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks