Trump’ın görevi bırakmamasını beklemediğini belirtti.

Trump görevi bırakmazsa 82. Hava İndirme Tümeni onu saraydan zorla çıkaracak.

Noam Chomsky: Trump görevi bırakmazsa 82. Hava İndirme Tümeni onu saraydan zorla çıkaracak.

ABD’de 22 başkanlık seçimi geçiren Chomsky, Biden’ın kazanması durumunda Trump’ın görevi bırakmamasını beklemediğini belirtti ve “Böyle bir durumda Ordunun görevi bellidir; 82. Hava İndirme Tümeni onu saraydan zorla çıkaracaktır” diye konuştu.

Noam Chomsky, iklim krizi, nükleer savaş tehdidi ve artan otoriteryanizmin, insan türünü yok olma riskiyle karşı karşıya bıraktığını belirtti.

Chomsky New Statesman’a verdiği röportajda, günümüzdeki tehlikelerin 1930’lardakilerini aştığını belirterek “insan tarihinde böyle bir şeyin hiç yaşanmadığını” sözlerine ekledi.

Chomsky, “Nazizmin Avrasya’nın çoğunu hakimiyeti altına aldığı zamanları çok net hatırlayacak yaştayım. ABD’li askerler savaşın ABD ve Almanların baskın olduğu iki bölgeyle sonuçlanacağını bekliyordu. Ama bu kadar korkunç olan bu durum bile şu an yaşıyor olduğumuz, gezegende örgütlü insan yaşamının sonuna gelmesine benzemiyordu” diye konuştu.

Bernie Sanders ve Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis tarafından Sağ otoriteryanizmle mücadele etmek için kurulan yeni bir organizasyon olan İlerici Enternasyonal Zirvesi öncesi kendisiyle röportaj yapılan Chomsky, insanlığın “çok ciddi krizlerin şaşırtıcı bir şekilde bir araya geldiği bir kavşak noktasında olduğunu” belirtti.

91 yaşındaki Dilbilimci, büyüyen nükleer savaş ve çevre felaketiyle demokrasinin bozulmasının birleştiğini vurgulayarak, “türümüzü yok olma tehdidi altında bırakan ilk iki varoluşsal krizle başa çıkma noktasında tek umudunun bu krizlerle başa çıkacak programlar geliştirmeye katkı sağlayan angaje ve bilgili yurttaşlardan oluşan dinamik bir demokrasi” olabileceğini sözlerine ekledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks