Trump, ‘yüzyılın anlaşması’ diyerek Filistin’de asırlık işgale hazırlanıyor.

Yüzyılın işgaline hazırlanıyor.

Yüzyılın işgaline hazırlanıyor.

Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettikten sonra tüm dünyadan şamar yiyen ABD Başkanı Trump, ‘yüzyılın anlaşması’ diyerek Filistin’de asırlık işgale hazırlanıyor. Bölgedeki sorunların çözümü kılıfıyla hazırlanan taslak, sızan bilgilere göre Müslümanların lehine hiçbir hüküm içermiyor. Süreç boyunca Trump’a akıl verenlerin ise tamamı Yahudi: Damat Jared Kushner, İsrail Büyükelçisi David Friedman ve Özel Temsilci Jason Greenblatt.

ABD Başkanı Trump, ‘yüzyılın anlaşması’ diyerek Filistin’de asırlık işgale hazırlanıyor.

Tombik

1948’de bağımsızlığını ilan eden İsrail’i tanıyan ilk ülke olan ABD, İsrail’e sağladığı maddi ve askeri yardımlarla Ortadoğu barışını tehdit ediyor. Birleşmiş Milletler’de verdiği vetoların yarısından fazlasını İsrail için kullanan ABD, İsrail’e şimdiye kadar 120 milyar dolardan fazla askeri ve finansal yardımda bulundu.

Filistinlilerden gasbedilen topraklar üzerine kurulan İsrail’in en büyük destekçilerinin başında ABD geliyor. Washington yönetimi, maddi ve askeri yardımlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler’de (BM) İsrail’in koruyucu kalkanı gibi davranarak Ortadoğu barışını sekteye uğratan en önemli konulardan Filistin meselesinin çözümüne engel oluyor. Beyaz Saray’daki başkanlar, yıllar içinde değişse de ülkedeki güçlü Yahudi lobisi sayesinde ABD’nin İsrail politikasında kayda değer bir değişiklik gözlenmiyor. Başta İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri politikası olmak üzere Filistinlilerin topraklarından sürülmesi ve her geçen gün İsrail işgalinin artması gibi konularda Washington yönetimi Tel Aviv’e bazen açıktan bazen de gizliden destek veriyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks