0 555 339 7979 - 0 532 708 30 04

Tibet’te 6,8 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi. Ölü ve Yaralılar Var.
Tibet'te meydana gelen depremde gelen bilgilere göre ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
Tibet’te 6.8 büyüklüğünde deprem: Ölenler var
Tibet’te yerel saatle 09.05’te (TSİ ile 04.05) gerçekleşen depremde şu ana kadar en az 53 kişi hayatını kaybetti, son bilgilere göre en az 62 yaralı var.
ABD Jeoloji Araştırması Merkezine (USGS) göre depremin büyüklüğü 7,1 olarak ölçüldü ve yaklaşık 10 kilometre derinlikte meydana geldi. Ancak ardından Çinli yetkililer kendi ölçümlerine göre depremin büyüklüğünü 6.8 olarak duyurdu.
Tibet’in ikinci büyük şehri Şigatse yakınlarında meydana gelen güçlü depremde ölü sayısı 53’e yükseldi. Yaralı sayısı ise son rakamlara göre 62. Sarsıntıların yüzlerce kilometre ötedeki Nepal’de de hissedildiği bildirildi.
EVEREST DAĞI’NA 80 KM
Depremin merkez üssü, dünyanın en yüksek dağı ve dağcılar ile yürüyüşçüler için popüler bir yer olan Everest Dağı’nın yaklaşık 80 km kuzeyinde. Nepal Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Otoritesi (NDRRMA), sarsıntıların Tibet sınırındaki yedi tepe bölgesinde hissedildiğini söyledi.
HELİKOPTER VE İHA GÖNDERİLDİ
Çin hava kuvvetleri, Everest Dağı’nın eteğinde bulunan ve sıcaklıkların donma noktasının çok altında olduğu bölgeye kurtarma çalışmaları için helikoptlerler ve insansız hava araçları gönderdi.