Süper-Dünya yaşam barındırıyor olabilir.

31 ışık yılı ötede yatan süper-Dünya yaşam barındırıyor olabilir

31 ışık yılı ötede yatan süper-Dünya yaşam barındırıyor olabilir

GJ 357 yıldız sistemine ait çizim. [NASA Goddard Space Flight Center/Chris Smith]

NASA TESS teleskobu, 31 yışık yılı ötede yaşam potansiyeli barındırma ihtimali yüksek bilinen en yakın süper-Dünya gezegenlerden birini keşfetti.

Tombik

TESS teleskobu, Suyılanı (Hydra) takımyıldızında yer alan bir yıldızın yörüngesinde yer alan yeni bir gezegen keşfetti. Yıldıza daha yakın bakıldığında ise yörüngesinde iki diğer gezegenin daha yer aldığı anlaşıldı.

Bu gezegenlerden GJ 357d adı verilen süper-Dünya, kalın bir atmosfere sahip kayalık bir gezegen olabilir. Eğer analizler bu tahminleri doğrularsa, gezegenin sıvı su barındırma ihtimali oldukça yükselecek.

GJ 357d, bugüne dek keşfedilen 4,025 ötegezegen arasında Dünya’ya en yakın olan 45 tanesinin arasında yer alıyor. GJ 357, TESS tarafından “geçiş yöntemi” ile ortaya çıkarılan üçüncü yıldız sistemini temsil ediyor.

Kepler Teleskobu’ndan miras kalan yöntem, gezegenlerin yıldızları önünden geçerken oluşturduğu iz sayesinde ortaya çıkarılmalarını sağlıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks