Son yılların en sıcak mayıs ayını yaşayacağız.

1945 yılının rekoru kırılacak!

Meteoroloji uyardı: 1945 yılının rekoru kırılacak!

Türkiye’de bu hafta sonu Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yükselecek hava sıcaklıklarıyla “son yılların en sıcak mayıs ayının” yaşanabileceği tahmin ediliyor. İzmir’de de sıcaklığın hissedilir derecede artarak 1945 yılı Mayıs rekoru olan 37.6 dereceyi geçebileceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre, ülke bu hafta sonu Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisinde kalacak. Bugünden itibaren gelecek hafta sonuna kadarki süreçte Türkiye’de yağış öngörülmüyor. Havanın genellikle az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, gelecek hafta başına kadar hissedilir derecede artacağı Karadeniz kıyıları ile doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 5 ila 9, batı bölgelerinde ise 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

“SON YILLARIN EN SICAK MAYIS AYI”

Bu hafta sonu Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde ‘son yılların en sıcak mayıs ayının’ yaşanması bekleniyor. İç ve Batı bölgelerdeki birçok il ve ilçe merkezinde mayıs ayı sıcaklık rekorlarına yaklaşılabileceği ve bazı yerlerde de bu sıcaklıkların geçilebileceği tahmin ediliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks