Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Slovenya, Genelkurbay Başkanlığına bir kadını atayan ilk NATO ülkesi oldu.

Slovenya, kadın Genelkurmay Başkanı atayan ilk NATO ülkesi oldu.

552

Slovenya, kadın Genelkurmay Başkanı atayan ilk NATO ülkesi oldu.

Slovenya, Genelkurbay Başkanlığına bir kadını atayan ilk NATO ülkesi oldu. 55 yaşındaki eski ordu komutanı, askeri kariyerine ülkesinin eski Yugoslavya’dan bağımsızlığını kazandığı 1991’de başladı. Ermenc, son olarak Genelkurmay Başkanı Yardımcılığı görevini yapıyoırdu.

Tümgeneral Alenca Ermenc, bugün görevi devralacak.

55 yaşındaki eski ordu komutanı askeri kariyerine ülkesinin eski Yugoslavya’dan bağımsızlığını kazandığı 1991’de başladı.

Ermenc, son olarak Genelkurmay Başkanı Yardımcılığı görevini yapıyoırdu. Cumhurbaşkanı Borut Pahor Ermenc’in ordunun performansını artırmasını umduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Küresel kötüleşen güvenlik durumu eğilimi devam ediyor ve Slovenya askeri açıdan doğrudan bir tehdit altında olmasa da, askeri güvenliğini görece çabuk bir şekilde geliştirmeli” denildi.

Detaylar, Haber Linki

Enable Notifications OK No thanks