Dikmen Vadisi’ndeki kirli görüntü nihayet sona erdi.

Dikmen’deki çirkin görüntü nihayet sonlandı.

Dikmen’deki çirkin görüntü nihayet sonlandı.

Atık ve kâğıt toplayıcılarının deposu haline gelen, Hürriyet Ankara’nın da defalarca gündeme getirdiği Dikmen Vadisi’ndeki kirli görüntü nihayet sona erdi.

Çöp dağları ve atıl hali nedeniyle çevredeki vatandaşların büyük tepkisini çeken Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. etaplarındaki atıklar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tamamen temizlendi. Ekipler hem gecekondulardan kalan moloz yığınlarını hem de çöp atıklarını kaldırdı.

Tombik

1 MİLYON METREKARELİK YEŞİL ALAN OLACAK

Son etapta yer alan 2 bin 175 gecekondunun yıkımını hak sahipleriyle uzlaşarak tamamlayan ve 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediyesi, hak sahiplerine verilmek üzere de bin 214 konutun inşasını gerçekleştirecek. Projenin en önemli ayaklarından birini de vadiye yapılacak yeşil alan oluşturacak. Bölgenin çehresini de değiştirecek peyzaj çalışmaları kapsamında toplam projenin 1 milyon metrekarelik alanı yeşil alan olacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks