Roman vatandaşların mesleki becerileri geliştirilerek, kamuda işe girmelerinin önü açılıyor.

Romanların hakları konusunda farkındalığı. artıracağız

Roman vatandaşa devlette iş.

Roman vatandaşların mesleki becerileri geliştirilerek, kamuda işe girmelerinin önü açılıyor. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, “Romanların hakları konusunda farkındalığı artıracağız” dedi.

Bakan Sarıeroğlu, son üç yılda yaklaşık 5 bin 600 Roman vatandaşın mesleki eğitim ve kurslardan yararlandığını söyledi.

Tombik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman vatandaşlara yönelik çağrısına iş dünyasından gelen desteğin ardından, kamuda da önemli bir adım atılıyor. Düzenli bir işi olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan Roman vatandaşların mesleki becerileri geliştirilerek, kamuda işe girmelerinin önü açılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Roman vatandaşların kamu istihdam hizmetlerine erişimlerinin sağlanması ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor” dedi. Son üç yılda yaklaşık 5 bin 600 Roman vatandaş mesleki eğitim ve kurslardan yararlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgili kurumların bu konudaki çalışmalara ağırlık vermesini istedi. Bu yılın yatırım programında yer alan ve iki yıllık dönemi kapsayan Roman vatandaşların istihdamının desteklenmesi projesi hızlandırılıyor. Bakan Jülide Sarıeroğlu, “Roman vatandaşlarımızın çalışma hayatına ilişkin hakları konusunda bilinç düzeyi ve farkındalığın artırılmasını istiyoruz” dedi.

ÖNYARGILAR AZALTILACAK

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks