Random çalışan bir şifreleme sistemi ve mesaj kodu gönderme.

Rastgele seçilmiş kod veya rakamlar asla iki kez aynı olamaz.

Her ne kadar milyarda bir ihtimal olsada bu sizi bulamaz. Çünkü hele ki bir kaç kez üst üste meydana geldi ise.

Telefonunuza iki veya daha fazla mesaj ile aynı kod geliyor ise…

Mail adreslerinizi kullanırken veya browser larda google hesabınıza girerken, veya bir işlem yapar iken cep telefonunuza kod gelme zamanında eğer bir sıkıntı durumunda o kodu tekrar istedi iseniz ve aynı kod yine geldi ise bu sizin kontrol altında olduğunuzu göstermektedir.

Çünkü kod ve şifre oluşturma işlemlerinde random sistem kullanılır. Bunu yazılımcılar çok iyi bilirler. Random sistem rastgele anlamındadır. Yani rastgele seçimdir. Bu seçim hiç bir zaman aynı olamaz. Bu kodlamaya ve yazılama aykırı bir durumdur.

Eğer bu seçim aynı ise her ne işlemde olursa olsun yani random çalışan bir işlem sonucunda eğer işlem aynı ise ve kodu da aynı ise bu bir kontrol mekanizması olduğunun ispatıdır.

Bu durum mailleri otomatik şifrelemede de geçerlidir. Mailinize ve herhangi bir maile otomatik şifre oluşturuyor iseniz ki bu random şifre oluşturmadır. Asla aynı olamaz eğer aynı oluştu ise bilin ki burada da bir kontrol mekanizması söz konusudur.

Hele ki aynı browserda google hesabınız açık ise ve tekrar bir iş için google hesabınız kullanılmak isteniyor ise ve tekrar şifre soruyor ise bilin ki ya sahte bir google browser ındasınız yada kopyalan bir google sayfası ile başbaşasınız. Yani hesabınızın bir kopyası oluşturulmuş ve tüm google hesabınız kontrol altında.

Bir de şunu eklemeliyim her gün bilgisayarınızı açtığınız da masa üstü bir veya bir den fazla kendi kendine yenileme yapıyor ise emin olun bilgisayarınıza bağlı birileri var ve her ne yapıyor iseniz biliyor gözlüyor ve müdahale ediyorlar.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks