Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla iç pazarda doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı.

Yüzde 90'ı doldu: 10 milyon kişi bekleniyor.

Yüzde 90’ı doldu: 10 milyon kişi bekleniyor.

Turizm sektöründe 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla iç pazarda doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı. Bayram döneminde yaklaşık 10 milyon yerli turistin bulundukları yerlerden başka noktalara seyahat edeceğini dile getiren sektör temsilcileri, en fazla kıyı bölgelerinin tercih edileceğini belirtiyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Ramazan Bayramı’nda ülke genelinde ciddi bir hareketlilik beklediklerini söyledi.

Tombik

Özellikle 9 günlük tatilin önceden açıklanmasının tatilcilerin programlarını doğrudan etkilediğini dile getiren Ayık, “Mümkünse bundan sonraki dönemlerde bu tür düzenlemeleri yılın başında ilan etmek lazım ki insanlar ileriye dönük planlarını daha kolay yapabilsinler, birtakım uygulanan erken rezervasyon kampanyalarından faydalanabilsinler. İç pazarda, en çok ihtiyaç olan konulardan bir tanesi budur.” diye konuştu.

10 MİLYON KİŞİ SEYAHAT EDECEK

Ayık, Ramazan Bayramı tatilinin ağırlıklı olarak yaz tatili havasında geçeceğini ifade ederek, bu açıdan daha çok kıyı bölgelerinin tercih edileceğini belirtti. Bu tür bayram tatillerinde eş, dost ve akraba ziyaretlerinin de yapıldığına işaret eden Ayık, “Ramazan Bayramı döneminde Türkiye’nin hemen her bölgesine dönük çok ciddi anlamda seyahat olacak. Tahminimize göre bayram döneminde yaklaşık 10 milyon yerli turist bulundukları yerlerden başka noktalara seyahat edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks