Tamamen Türk mühendislerin çalışmalarıyla yapılan İHA (kamikaze) Kargu.

Sahadaki başarı kamikaze İHA'lara talebi artırdı.

Sahadaki başarı kamikaze İHA’lara talebi artırdı.

Tamamen Türk mühendislerin çalışmalarıyla yapılan İHA (kamikaze) Kargu, yaklaşık 1000 adet sipariş alırken; gelişmiş teknolojiye sahip ülkelerin de yakından ilgilendiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin envanterine geçen yıl katılan yurt içi ve dışındaki operasyonlarda başarıyla görev yapan döner kanatlı vurucu İHA (kamikaze) Kargu’ya talep artıyor. STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Murat İkinci, şirket olarak son dönemde katettikleri mesafeyi Türk savunma sanayisinin vitrine çıktığı 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (IDEF’19) sergilediklerini söyledi.

Tombik

Fuarda büyük ilgiyle karşılaştık

Fuarda, deniz sistemleri, siber güvenlik çözümleri ve otonom sistemlerinin çok ciddi ilgi gördüğünü ifade eden İkinci, döner kanatlı vurucu İHA Kargu’nun sürü hale getirilmesinin yerli ve yabancı katılımcıların ilgisiyle karşılaştığını belirtti. İkinci, “MİLGEM konseptinin devamı olarak faaliyetleri sürdürülen ‘İ’ Sınıfı Fırkateyn tasarımı ve bu konuda yapılan çalışmalar ilgi çekti. Denizaltı konusunda hem Pakistan’da hem de Türkiye’de yapmış olduğumuz çalışmaların benzerlerini kendi ülkelerinde görmek isteyen ülkelerin büyük ilgisiyle karşılaştık” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks