Protein & Cell’de yayımlanan araştırmanın nihai amacı.

Çin’de Maymun Hücrelerine Sahip Domuzlar Üretildi.

Çin’de Maymun Hücrelerine Sahip Domuzlar Üretildi.

Protein&Cell’de yayımlanan araştırmanın nihai amacı, organ nakli için kullanmak üzere insan organlarının hayvanlarda geliştirilmesini içeriyor.

Çin’deki bir araştırma grubunun yürüttüğü çalışmalar sonucunda, hücrelerinin küçük bir kısmı sinomolgus maymunu hücrelerinden oluşan normal görünümlü iki domuz yavrusu dünyaya geldi. Ancak ilk kez oluşturulan domuz-primat kimeraları (iki veya daha fazla canlının karışımı) canlı olarak dünyaya gelmelerine rağmen bir hafta gibi kısa bir süre sonra öldüler.

Tombik

Pekin’deki Kök Hücre ve Üreme Biyolojisi Laboratuvarı’ndan araştırmacıların yürüttüğü çalışmanın nihai amacı, organ nakli için kullanmak üzere insan organlarının hayvanlarda geliştirilmesini içeriyor. Ancak elde edilen sonuçlar, bu amacı gerçekleştirmenin hâlâ çok uzağında olduğumuzu ortaya koyuyor.

Kasım 2019’da Protein&Cell‘de yayımlanan araştırmada, önce kültürde yetiştirilen sinomolgus maymunu hücrelerinin genetiği değiştirildi ve böylelikle de GFP isimli bir floresan proteini üretilebildi. Bu durum, ekibin hücreleri takip edebilmesini mümkün hale getirdi. Ardından, ekip, genetiği değiştirilmiş hücrelerden embriyonik kök hücreler elde etti ve bu hücreleri döllenmeden 5 gün sonra domuz embriyolarına enjekte ettiler.

4000’den fazla embriyo, dişi domuzlara nakledildi. Sonuçta 10 domuz yavrusu dünyaya gelirken, bunlardan iki tanesinin domuz-primat karışımı olduğu görüldü. Ancak dünyaya gelen bütün domuzların bir hafta içerisinde hayatını kaybettiği görüldü. Domuz-maymun karışımını içeren domuz yavrularında; kalp, karaciğer, dalak, akciğerler ve deri gibi birçok doku, bir miktar maymun hücresinden oluşuyordu fakat oranlar 1/1000 ve 1/10000 gibi bir aralıkta çok düşük bir seviyedeydi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks