İstanbul merkezli 8 ilde 80 kişinin gözaltına alındığı 14 milyon 200 bin TL değerinde 256 bin litre ölümcül metil alkol.

Son yılların en büyük operasyonu yapıldı.

27 kişi öldü, onlarca kişi kör oldu! Son yılların en büyük operasyonu yapıldı.

İstanbul merkezli 8 ilde 80 kişinin gözaltına alındığı 14 milyon 200 bin TL değerinde 256 bin litre ölümcül metil alkol ve 34 bin şişe sahte içkinin ele geçtiği operasyonda, polisin ünlü bir restoran barda sahte içki ele geçirdiği, müşterilere şikayetçi olup olmadıklarını sorduğu müşterilerin ise şikayetçi olmadıkları ortaya çıktı. Sahte içkiler, Türkiye’de yılbaşından bu yana 7 ilde 27 kişinin hayatını kaybetmesine, bazı kişilerin de görme kaybı gibi kalıcı sağlık sorunları yaşamasına neden olmuştu.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içkiden yaşanan ölüm olaylarının ardından 2019 yılı başında çalışma başlattı. Yapılan çalışmanın ilk etabında, lüks gece kulüpleri, balıkçı restoranları, ocak başı restoranlar, barlar, içkili lokantalar ve tekel büfelerinin de arasında bulunduğu 602 işyeri denetlendi. Bu denetimlerde 147 işyerine adli ve idari işlem yapıldı.

Tombik

Bu denetimlerde polis organize bir yapının sahte içkileri üreterek Türkiye genelinde sattığı yönünde bilgilere ulaştı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks