Pasifik Okyanusu arasındaki geniş coğrafyada güvenliği sağlamak için üçlü bir işbirliği.

Avustralya nükleer denizaltıya sahip oluyor,

ABD ve İngiltere’den Çin’i kızdıracak hamle! Avustralya nükleer denizaltıya sahip oluyor.

ABD, İngiltere ve Avustralya, Hint Okyanusuyla Pasifik Okyanusu arasındaki geniş coğrafyada güvenliği sağlamak için üçlü bir işbirliği mekanizması oluşturacaklarını açıkladı. Söz konusu coğrafyada Çin’in nüfuzu son yıllarda giderek artarken Avustralya, güvenlik işbirliği mekanizması kapsamında nükleer güce sahip denizaltı alacak. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ise bu durumun Çin ile yeni bir soğuk savaş anlamına gelmediğini açıkladı.

ABD ve yakın ülkeler, Çin’in artan gücü ve nüfuzuna karşı koymanın yollarını arıyorlar. Çin’in artan askeri gücü, Tayvan üzerinde yarattığı baskı ve Güney Çin Denizi’nde konuşlandırdığı güçler ABD’nin müttefikleri için sorun yaratıyor.

GEREKLİ TEKONOLOJİ VE İMKANLAR SAĞLAYACAKLAR

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison tarafından açıklanan ortaklık kapsamında ABD ve İngiltere Avustralya’ya nükleer denizaltı işletebilmesi için gerekli teknoloji ve imkanları sağlayacak.

İnternet üzerinden yapılan törende liderler, Avustralya’nın bu imkanları nükleer silahlanma için kullanmayacağını, sadece tahrik sistemleri için nükleer gücün kullanılacağının altını çizdi. Liderler açıklamalarında Çin’den bahsetmedi.

Detaylar, Haber Linki

Firmalar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks