Dünyanın en güçlü mıknatısı bitmek üzere.

Nükleer Füzyon Rektörüne verilecek güç.

Dünyanın en güçlü mıknatısı ITER füzyon reaktörüne gönderiliyor.

Dünyanın en güçlü mıknatısı, Deneysel Füzyon Reaktörü için ITER’in merkezine yerleştirilmek üzere Fransa’ya gönderiliyor.

ITER’in güneşimizin merkezinde görülen süreci kopyalayarak endüstriyel ölçekte füzyon enerjisi yaratmanın fizibilitesini kanıtlaması umulmakta.

Merkezi solenoid olarak bilinen mıknatıs, parçalar halinde gönderiliyor ve 18 metre boyunda olacak. 4,2 metre genişliğinde ve tamamen inşa edildiğinde yaklaşık 1000 ton ağırlığına ulaşacak.

Dünya’nın kendi manyetik alanından yaklaşık 280.000 kat daha güçlü 13 tesla’lık bir manyetik alan kuvveti oluşturması bekleniyor.

  • Bu nedenle, merkezi solenoidin oturduğu zaman bir uzay mekiği kalkışının iki katı itme kuvvetine eşit kuvvetlere ulaşması gerekiyor.

Mıknatıs, her biri 43 kilometrelik sarmal niyobyum-kalay süper iletkenleri içeren altı modülden inşa edilecek.

Bu bobinler yerleştirildikten sonra 3800 litre epoksi ile kapatılacak ve Kaliforniya’daki General Atomics fabrikasından Fransa’daki ITER şantiyesine sevk edilecekler.

İlk modül bu ay kalkıyor ve bir sonraki Ağustos ayı ile devam edecek.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks