Para kazanmak isteyen erkekleri “jigolo” yapma vaadiyle dolandırılan erkekler.

Ailemin öğrenmemesi için polise gidemiyorum.

Jigololuk vaadiyle dolandırılan erkekler yardım istiyor: Ailemin öğrenmemesi için polise gidemiyorum.

Para kazanmak isteyen erkekleri “jigolo” yapma vaadiyle dolandırılan erkeklerin büyük çoğunluğu rumuz isimlerle yardım çağrısında bulundu.

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre; temmuz ayında düzenlenen operasyonun ardından internet siteleri ve Emniyet’e yapılan şikâyetler bitme noktasına gelmişti. Yakın dönemde hem internet hem de polise yapılan isimsiz ihbarlarda büyük bir artış yaşanmaya başladı.

Dolandırılan erkeklerin büyük çoğunluğu da internet üzerinde rumuz isimlerle yazılar yazarak dolandırıldıklarını belirterek yardım isterken, bazıları da arkadaşlarının şaka amaçlı kendilerini sitelere üye yaptıklarını, mağdur olduklarını belirterek yardım talebinde bulunuyor.

Bazı erkekler ise jigolo reklamlarının sosyal medya platformlarında yoğunlaştığını, bu reklamlara girerek üye olduklarını belirterek, bu reklamlara kısıtlama getirilmesini istiyor. Polis artan ihbar ve şikâyetler üzerine yeniden çalışma başlattı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks