‘özel kalem müdürlüğü’ yoluyla yakınlarına kadro.

Yandaşa özel kalem müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu.

Yandaşa özel kalem müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu.

Milyonlarca insan KPSS yoluyla devlette kadrolu memuriyet bulmaya çalışırken belediyeler ‘özel kalem müdürlüğü’ yoluyla yakınlarına kadro dağıtıyor. Kimisi sadece bir gün çalışan özel kalem müdürleri ya başka kurumlara naklediliyor ya da kendi kurumlarında memuriyete geçiyor.

Özellikle AKP’lilerin elinde olan belediyelerde, yetkililer yakınlarını özel kalem müdürlüğü yolu ile devlet kadrosu yolu açıyor. 657 Sayılı Kanun’da ‘istisnai memuriyet’ sayılan ‘Özel kalem müdürlüğü’ kadrosundan işe başlatılıp daha sonra memurluğa geçiş yapan birçok insan bulunuyor.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, sadece bir gün ‘özel kalem müdürlüğü’ yapıp daha sonra memurluğa geçenler de var. Bir belediyede son 5 yılda 28 kişi özel kalem müdürü olarak görevlendirildi. Bu özel kalem müdürlerinin kimisi mühendis kimisi tekniker kimisi başka görevlerle başka kurumlarda çalışmaya başladı.
Sayıştay denetçilerinin belirlemelerine göre bu şekilde atama yapan belediyelerin bir kısmı şöyle:

-Adıyaman Belediyesi: 2009’dan sonra 4 özel kalem müdürü atandı. Sadece biri devlet memuruydu. Atanan kişilerden biri 2 ay bu görevde kalıp memur kadrosuna, biri de bir ay kalıp belediye başkan yardımcılığı kadrosuna atandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks