Negatif kan grubuna sahip insanların dünyalı olmayan ataları olabileceği…

Bilim insanları negatif kan grubuna sahip insanları

Bilim insanları negatif kan grubuna sahip insanların uzaylı olduğunu söylemedi.

İDDİA: Bilim insanları, negatif kan grubuna sahip insanların dünyalı olmayan ataları olabileceğini söyledi.
Popüler biyoloji yayını yapan bir internet sitesinde, bilim insanlarının toplam insan nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan negatif kan grubuna sahip insanların atalarının dünya dışı canlılar olabileceklerini söylediklerine dair bir haber paylaşıldı.

İddia Türkiye’de ilk olarak 2017 yılında Biyologlar adlı bir internet sitesinde, Dr. Yalçın Dedeoğlu çevirisi ile yayınlandı. İddia sosyal medyada ciddi bir yaygınlık kazanmasa da, İnovatif Kimya Dergisi ve Popüler Biyoloji internet sitelerinin yanı sıra, 2008 yılında Milliyet gazetesi tarafından da haberleştirdi.

Tombik

Haber içeriklerine yakından bakıldığında, aynı içeriği farklı kaynaklara dayandırdıkları görülüyor. Popüler Biyoloji’nin kaynak gösterdiği internet sitesi, genetik ya da tıp değil, uzay ve astronomi alanında popüler içerikler paylaşıyor. Bu farklı makaleler ise ortak bir video içeriğine gidiyor. Kullanılan ortak görsel de bu videodan alınmış. Benzer bir iddia, komplo teorilerine yatkınlığıyla bilinen History adlı çok takipçili YouTube kanalı tarafından da paylaşıldı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks