Facebook, haziran ayında kendi kripto para birimini tanıtarak, dünyaya farklı bir açıdan bir kez daha ‘merhaba’ dedi.

Facebook: Libra’dan korkmayın!

Facebook: Libra’dan korkmayın!

Facebook, haziran ayında kendi kripto para birimini tanıtarak, dünyaya farklı bir açıdan bir kez daha ‘merhaba’ dedi. Tanıtıldığı günden bu yana Facebook Libra kripto para birimi, hükümetlerin tereddütlü yaklaşımlarına maruz kaldı. Farklı sebeplerden güvenilmeyen Libra için Facebook cephesinden yeni bir açıklama geldi.

Facebook Libra kripto para birimi için açıklama yapıldı.

Tombik

Hükümetler tarafından güvenilmeye Facebook Libra için Facebook cephesinden açıklama geldi. Şirket, yeni kripto para biriminin ABD para birimlerinin yerini alacağı ve merkez bankalarının para üzerindeki kontrolü tehlikeye atacağı düşünülen Libra için aslında korkulacak bir durum olmadığının altını çizdi.

Libra Association üyeleri geçtiğimiz günlerde İsviçre’de bir G-7 çalışma grubu ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Libra projesinin başındaki isim olan David Marcus da bir dizi tweet atarak kamuoyunu tekrardan bilgilendirdi.

Libra’nın ABD doları ya da euro basmakla eşdeğer olmadığını savunan Marcus, Libra’nın tehlike oluşturamayacağını belirtti. Marcus, aynı zamanda uluslar için yeni bir para birimi yaratmanın söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Libra’nın mevut para birimleri üzerinde çalışan bir ödeme ağı sistemi oluşturmak için tasarlandığını bu yüzden ayrı bir para birimi olamayacağını da sözlerine ekledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks